Francois, 01/09/2016

 

De timing van de coaching was voor mij een bewogen periode op professioneel vlak, omdat mijn werkgever mij vroeg om mij volledig anders op te stellen. Ik heb het coaching traject ervaren als een ontdekkingstocht, een sprong in het onbekende. In het begin voelde ik mij ongemakkelijk, want ik was volledig buiten mijn comfortzone. Geleidelijk begon ik de rode draad te zien, met name de noodzaak van het terugvinden van mijn eigen waarheid, mijn identiteit, waarvan sinds decennia was vervreemd. Deze zoektocht heeft mij enorm veel bijgebracht. Waar ik vroeger sprake vanuit het perspectief van de andere, hou ik mij nu aan hetgeen mijn waarheid is. Ik voel me meer zelfzeker en rustiger.

Het waardenkaartspel heeft mij geholpen om mijn waarden terug te vinden. Dit help mij op privé en professioneel vlak om achter mijn waarden te staan en hiernaar te handelen. De sessie over de identiteit heeft mij laten inzien dat ik niet noodzakelijk op de voorlinie moet staan. Ik heb ingezien dat mij voornaamste drijfveren ruime horizonten zijn, de tevredenheid, en de harmonie met mijn zijn. Ik begeleid de anderen tot actie. Het interessante was dat het waardenkaartspel en de sessie rond de identiteit kwamen op een kantelmoment in mijn carrière, waar ik beslist heb de instelling te verlaten, bij wie ik meer dan 30 jaar gewerkt heb, om een nieuwe activiteit te lanceren van consultancy. 

De sessies over de Waarden en Identiteit mij zullen helpen om te zorgen dat mijn activiteiten in lijn zijn hiermee. Ik beschouw dit traject verre van beëindigd. Ik voel aan dat ik nog veel uitdagingen heb. Maar dit traject zal mij hierbij veel nieuwe positieve energie zal geven, alsook een innerlijke rust. De eerste weken van mijn nieuwe professionele activiteit tonen aan dat dit de juiste wending was in mijn carrière.

 

François,

Manager

 

 

Filip, 25/08/2016

 

Beste Linda,

 

Ik wou je gewoon even inlichten dat ik vanaf 01/01/2016 de functie van mijn N+1 heb gekregen. Hij heeft zelf een andere functie gekregen binnen de firma. Het kwam als een complete verrassing en ik ben super tevreden natuurlijk.

Het is wel hard werken, maar dat vind ik niet erg.

 

Ik wou je dit gewoon even laten weten. :-) De coaching die ik van jou heb gekregen, heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Dus bedankt hiervoor.

 

Hoe is het nog met jou?

 

Met vriendelijke groet - Best regards

 

Filip

Manager

 

 

Lucienne, 23/08/2016

 

Beste Linda,

 

Ik begin met te zeggen dat ik mij diep schaam dat ik niet eerder wat feedback gaf over hoe het me vergaat.
Straks heb ik mijn eerste evaluatiegesprek bij mijn nieuwe baas! Ik ga er met een gerust gemoed heen omdat ik weet dat wij het afgelopen jaar heel vruchtbaar hebben samen gewerkt. Hoe vaak heb ik niet terug gedacht aan onze namiddag sessies bij jou thuis waar je mij vroeg in te schatten wie er voor mij zou staan in het jurygesprek en de latere job. En hoe jij mij vooral duidelijk maakte dat complementariteit een belangrijk gegeven kan zijn: ondertussen ben ik een gelukkige "partner" van "mijn administrator": works almost perfectly! Ik ga er nog altijd full speed voor al let ik al beter op om niet te veel brokken te maken. Op die manier zet ik regelmatig zaken in gang of breng ik ze terug op het juiste spoor. Mijn baas is de afwerker en bovendien ook de strateeg waar ik al veel van geleerd heb.
Ik heb een jaar van hard werken maar vooral groeien achter de rug Linda: wat een fijn gevoel. En op de achtergrond zitten nog regelmatig uitspraken, bedenkingen van jou waardoor ik mezelf nog eens voor de spiegel zet! Al meer dan één keer heb ik jou genoemd tegenover collega's waarbij ik het vooral een gelukkig toeval noem dat ik toen "verplicht" werd om een coach te nemen (en er dus vooral boosheid en weerstand was ) om dan kennis te maken met een wijze madame ! Bedankt dus (beter laat dan nooit niet?)!
Hartelijke groeten,
Lucienne

 

 

Veerle, 21/08/2016

 

Hoi Linda, Goedemorgen,

Fijn van jou wat te horen !

Wat een toeval !? Ik denk regelmatig nog aan je als ik stilsta met de dingen die ik van je leerde. En dan bedoel ik vooral het gedeelte van de personen & hun kleuren, Tolteken, de choice map, ... Ik heb net een afwezigheid van 7 volledige maanden achter me wegens een serieuze burn-out. Met alle gevolgen van dien : mentaal : 0 - fysiek : zelfs onder 0 en effectief uitgeput dus. In de loop van januari ben ik dan terug gestart : slechts half-time. Nu is het vooral van belang van tijdig prio's en grenzen te stellen. Maar de boodschap is hier wel aangekomen. Mijn werk werd tijdens mijn afwezigheid verdeeld, en slechts een gedeelte ervan is terug naar me gekomen. Plant mgr., HR mgr. èn peer blijven (voorlopig?) een aantal dingen zelf doen waarvan mss ooit een gedeelte terug mijn kant op komt zodra ik weer ertegen kan. Ik ben blij dat ik mijn job kon behouden. Want wat de hierarchie betreft, is er veel bewogen, en heb ik de indruk dat er nog veel gaat bewegen op korte termijn.En wat het deel betreft waarin ik pas, lijkt me dat vrij positief te gaan zijn. Maar ik wacht af. De samenwerking met één van mijn peers is stopgezet en ik werk nu veel samen met zijn vervanger. Dit is voor mij een helder afgelijnd geheel. Ik weet precies wat hij verwacht en heb ook de indruk dat ik het tamelijk goed invul. Hij laat me vrij en evalueert/informeert alle zoveel weken eens en dit is een leiderschapsstijl waarvan ik wel hou. Verder werk ik individueel aan de opgelegde goals en probeer ik de balans zo goed mogelijk in ere te houden.

En nu jij ?
;-)

Groeten,
Veerle

 

 

Ria, 18/08/2016

 

Je bent erg sterk in helder krijgen van de purpose/vraag/doel van het gesprek waarnaar je tijdens het gesprek teruggrijpt en waarmee je afwijkingen vermijdt en resultaatgerichtheid bevordert.
Je deinst niet terug om prangende en directe vragen te stellen en laat pas los als je vaststelt dat de klant een inzicht heeft verworven op het punt waar eerst een knoop zat.
Je staat afdoend stil bij actions en meetpunten nadien.

Confronteren, aandachtig luisteren, resultaatgericht en aanhouden zijn kenmerken die ik bij jou in coaching terugvind.

Ria

 

 

Jan, 02/08/2016

 

Ik had nog nooit van Insights gehoord. Op advies van een nieuwe manager in het bedrijf waarvoor ik werk, kwam ik bij Linda terecht voor een verkennend gesprek. Van zo'n bruisende persoonlijkheid kun je alleen maar nog veel meer gemotiveerd worden om doelen te bereiken, dacht ik van meetaf aan. Het enthousiasme en de heel open manier waarmee Linda mij het systeem Insights en haar manier van werken bijbracht, zetten me aan om onmiddellijk in te tekenen op een persoonlijk uitgestippeld coaching tracé, 7 sessies gespreid over een 7-tal maanden maanden en specifiek gericht op mijn persoonlijke doelstellingen en toekomstige jobinhoud binnen het bedrijf.

Daar waar moest geschaafd worden, werd geschaafd. Heel concreet, via een zeer praktijkgerichte aanpak, waarbij heel vaak voorbeelden uit het dagdagelijkse bedrijfsleven aangewend werden binnen het bedrijf.

Situaties die vroeger voor mij vaak een bron van ergernis waren, kan ik op vandaag anders interpreteren. En vanuit een heel andere ooghoek bekijken. Inschatten wie je hiërarchisch overste, je collega of je medewerkers rond de vergadertafel echt zijn, hoe ze denken en wat het met hen doet als je met hen op efficiënte manier communiceert en de juiste vragen stelt op het juist moment.. dat doet wonderen. Het werkt, echt wel !

Ik stel bij mezelf vast, en mijn collega's en hiërachie samen met mij, dat deze aanpak werkt.

Door er bij aanvang bewust mee bezig te zijn, heeft er bij mij onbewust een blijvende mentaliteitsverandering plaatsgevonden, die nu al zijn vruchten afwerpt.

Kortom, ik kan het iedereen aanraden.. Insights en Linda Vercaemer is top !

Jan

 

 

Alexander, 15/07/2016

 

Linda Vercaemer is een perfecte katalysator van krachten. Zij luistert aandachtig en weet de juiste vragen te stellen. Vragen op dewelke je niet altijd direct een antwoord hebt, maar die je dwingen diep in jezelf te gaan om tot het antwoord te komen. Door haar enthousiaste en professionele manier brengt zij het beste van jezelf te voorschijn om met energie en daadkracht je projecten aan te pakken.

Zij is voor mij, de "eenzame entrepreneur", een perfecte spiegel, die mij helpt op vele vlakken diepgrondiger te analyseren, mijn problemen en hindernissen onder ogen te zien en ze daadkrachtig en efficiënt aan te pakken.

Alexander, "eenzame entrepreneur"

 

 

Wendy, 20/06/2016

 

Wat mij is bijgebleven aan onze sessies is je persoonlijke aanpak. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik in 'een coachingstraject' zat, maar eerder bij een vriendin op de koffie (groene thee). Toch werden de sessies gestructureerd aangepakt : wat willen we vandaag bereiken? waar willen we over nadenken? op welke punten gaan we de volgende week focussen? en gaandeweg kreeg ik een veel beter idee van wat ik wil in het leven. Ik denk dat ik dankzij onze gesprekken begin vorig jaar veel bewuster leef, wat niet altijd gemakkelijker is, maar wat me wel het idee geeft dat de kans om bepaalde doelen te bereiken groter wordt... En dat is wel een fijne gedachte!

Linda, ik denk dat het feit dat je me hebt laten stilstaan en nadenken over wat voor mij belangrijk is wel hetgene is dat mij het best zal bijblijven, los van alle nuttige tips die je me gaf om met bepaalde situaties om te gaan (lastige collega's, stress, ...)

 

 

Martine, 15/05/2016

 

Open, warm, vriendelijk u wordt heel goed ontvangen bij Linda. Zeer professioneel, ze heeft de "coaching attitude" in de vingers.

Haar doel : u helpen - door bewust te worden- om uw objectieven te behalen.

Haar troeven : sterke vragen, luisterkwaliteit, confrontatie, en dit altijd in alle welwillendheid. U vertrekt met haar glimlach… en een paar werktuigen.

Martine 

 

 

Maryse, 06/05/2016

 

Bonjour Linda,

Je te remercie enfin pour tes encouragements et t'informe que ma certification du 5 mai s'est bien déroulée.
Merci encore pour mon coaching qui m'a vraiment permis de voir la certif comme une porte ouverte vers le futur plutôt qu'un mur à franchir!!!

Grâce aux supervisions dont 2 faites chez toi, j'ai appris à voir ce que je pouvais faire de bon dans mes coaching ... j'ai donc appris à pouvoir m'auto-évaluer positivement sans plus tomber systématiquement dans l'auto-jugement négatif de moi-même ... quel découverte pour moi, quel apprentissage aussi! Grand merci encore à toi pour ton encadrement et ta bienveillance.

Au plaisir de te revoir.

 

 

Annick, 09/04/2016

 

Merci à toi Linda pour ton soutien, tes magnifiques encouragements et supervisions. Tes feed-backs ont été d'une telle puissance lors des supervisions que je m'en inspire largement dans mes coachings. Lors de la supervision, j'ai suivi mon intuition et expérimenté avec énormément de plaisir la "constellation" pour aider mon coaché à voir plus clair dans ses objectifs. Et si j'ai été surprise de la voir prendre un seul objet, alors que je m'attendais à ce qu'elle en choisisse 2 (pour représenter ses 2 préoccupations), j'ai pu l'exprimer, prendre son pas de danse sans lâcher le mouvement...

 

 Joëlle, 10/03/2016

 

Linda fait pour moi partie de ces belles rencontres qui me permettent aujourd'hui de "me rencontrer moi-même" en tant que coach et qu'être humain. Elle fait partie de ces personnes qui m'ont donné le courage de poser un autre regard sur moi-même pour défaire les "noeuds" que j'avais l'habitude de faire avec mes expériences de vie et mes émotions. Au travers de l'expérience avec Linda en tant que coach, j'ai été confrontée à mes peurs avec tant de bienveillance et d'humanité que je me suis sentie à la fois bouleversée et consciente du chemin que je voulais prendre... celui de "l'ouvre-coeur". Aujourd'hui, je peux poser un autre regard sur moi-même, voir le ruban dénoué et suivre le chemin qui le mène à mon coeur. Je m'émerveille chaque jour de ces nouveaux liens que j'expérimente avec plaisir pour y découvrir légèreté et authenticité. Je m'émerveille de ce cadeau que je reçois chaque jour de me sentir plus connectée aux autres en étant ainsi en lien avec moi-même. Chacun a en soi un "ouvre-coeur"; c'est ce que j'ai découvert au travers du coaching et de mes rencontres avec Linda...C'est naturellement du fond du coeur que je la remercie pour ce beau voyage.... les montagnes sont devenues des chemins... je peux avancer et reculer, oser et me tromper.... je ne crains plus de perdre le lien...

Joëlle

 

 

Jan, 09/11/2015

 

Hey Linda,

Gezien mijn "urgente" ingesteldheid en mijn aanleg "om snel van de ene taak op de andere over te springen" ;-)), heb ik onmiddellijk alles aan de kant gegooid en de teksten volledig doorgenomen.

Ik werd er eventjes heel stil van ... , en dat gebeurt niet zo snel. Ik herken mezelf voor bijna de volle 100% in wat hier te lezen staat. Ongelooflijk, maar waar, dit is idd hoe ik ben, helemaal. Vorige week had ik zoiets van, allez komaan, met 25 vragen kunnen ze toch nooit achterhalen hoe ze mij indertijd in mekaar gemonteerd hebben? En toch blijkt dit alles bijna volledig te kloppen.

Ik zou het zelf nooit zo goed kunnen neerschrijven zoals het in dit profiel te lezen staat. Gewoon schitterend. Ik bewaar dit document met de grootste zorg. Fijn dat ik de kans krijg deze testen te doen. Ik mag zeker nie vergeten de patron daar volgende week voor te bedanken, echt waar.

You made my day ! Ik ben laaiend enthousiast om u morgen te ontmoeten.

tot dan

Jan

 

 

Vincent, 12/10/2015

 

Beste Linda,

Voor mij was de sessie alleszins een openbaring. Ik lees op één van de fact sheets dat je me doorstuurde: "ik was stomverbaasd toen ik mijn eerste Discovery Profiel kreeg. Het was een feest van herkenning. ..." Ik zou het niet beter kunnen omschrijven.

Sinds gisteren probeer ik iedere persoon een kleur te geven. Met één bepaalde persoon kon ik vroeger niet goed mee omspringen. Ik heb deze persoon echter nodig. Sinds een paar weken gaat het beter, maar vandaag echte doorbraak bereikt. Veel gezwegen, traag gesproken, met een ietwat lagere stem. Er was onmiddellijk communicatie - bij die persoon zelfs een glimlach (wat nooit gebeurt!). Ongelooflijk!

Prettige dag verder,
Vincent